Cum poți participa la Forumul Industrial Suppliers & Engineering și care este programul evenimentului

tekwill
Foto: foto simbol/ Youth.md

În perioada 15-16 mai 2019, la Chișinău se va desfășura Forumul internațional INDUSTRIAL SUPPLIERS & ENGINEERING, care va întruni reprezentanți ai IMM-urilor autohtone și ai companiilor internaționale care interacționează deja cu furnizori din Republica Moldova sau se află în căutarea acestora.

Industrial Suppliers Forum va decurge în format Matchmaking și va contribui la informarea reprezentanților companiilor autohtone despre oportunitățile de interacțiune cu investitorii străini prin legăturile stabilite cu reprezentanțele companiilor internaționale care activează în Republica Moldova. Aceste legături pot avea diverse forme: Backward linkages (achiziționarea de bunuri/servicii de către companiile străine de la cele autohtone), Forward linkages (vânzarea de bunuri/servicii de către companiile străine celor autohtone); Horizontal linkages (implicarea companiilor străine și a celor autohtone în activități de cercetare, dezvoltare și formarea profesională în domeniu).

Forumul își propune, astfel, crearea unei platforme internaționale tip B2B pentru facilitarea unui dialog direct între subiecții naționali și internaționali, din mediul public și privat, desfășurarea unui eficient schimb de experiență și enunțarea constrângerilor specifice comune existente în domeniu. Scopul prioritar constă în integrarea IMM-urilor autohtone în lanțurile valorice globale prin intermediul investitorilor străini care manifestă interes pentru dezvoltarea sectorului respectiv în Republica Moldova, interacțiune care să contribuie la creșterea competitivității și productivității întreprinderilor din sectorul industrial – unul dintre principalele obiective ale Strategiei Naționale de industrializare a țării pentru perioada 2019-2030.

În prima zi (15 mai 2019), agenda evenimentului include un Matchmaking Session care va include un amplu dialog privind oportunitățile de dezvoltare a IMM-urilor autohtone, interacțiunea acestora cu companiile internaționale și integrarea în lanțurile valorice globale, cu participarea reprezentanților a peste 25 de companii internaționale și filialelor acestora în Republica Moldova, dar și ai peste 80 de companii autohtone, oficiali ai Guvernului RM și misiunilor diplomatice și ai numeroase organizații care patronează domeniul respectiv pe plan național și internațional.

Pentru cea de-a doua zi (16 mai 2019) este prevăzută o conferință și o competiție cu genericul comun „Autonomous Driving Conference. Competition and Awards”, destinate studenților de la specialitățile tehnice și reprezentanților companiilor locale care își doresc să valorifice oportunitățile oferite de sectorul automotive. Acțiunile respective vin să completeze eforturile de sensibilizare a tinerilor spre domeniile tehnico-inginerești, inițiate în 2007 de Clubul Ingineresc MicroLab, cu suportul UTM. Cei mai activi participanți vor fi premiați și vor avea posibilitatea să se implice într-un proiect de dezvoltare a Sistemelor Auto pentru un automobil real, a cărui caroserie a fost proiectată pentru cursele studențești Greenpower Formula F24+.

În aceeași zi va urma Târgul de cariere „Engineering4YOU” cu invitarea a multiple companii industriale autohtone și internaționale. De asemenea, vor fi organizate tururi de orizont în biroul de proiectare Draexlmaier DSM Office Chișinău, laboratoarele Clubului Ingineresc Microlab, sălile de prototipare și 3D Printing ale Atelier 99 și Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”.

Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL (str. Studenților 9/11, Chișinău).

Aici găsiți programul detaliat pentru toate cele trei zile: Agenda 1, Agenda 2, Agenda 3.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente