‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎn SUA a fost creat un îngrășământ natural cu azot din soia pentru fermierii...

În SUA a fost creat un îngrășământ natural cu azot din soia pentru fermierii organici

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Datorită proprietăților sale, soia poate fi utilizată în mai multe scopuri. Pe lângă proteinele folosite în hrana animalelor, uleiul vegetal și biodiesel, boabele de soia au devenit, mai nou, materie primă pentru îngrășăminte. Acest lucru o demonstrează oamenii de știință din SUA, care au creat un îngrășământ natural cu azot natural obținut din șrot de soia.

Dezvoltatorii îngrășământului unic obținut din soia propun produsul lor agricultorilor ecologici. Iar la producerea acestuia este utilizată doar soia cultivată organic, boabele fiind presate. Nu este utilizat hexanul, deoarece, altfel, nu poate fi asigurată producerea organică și certificarea ecologică.

Făina este apoi procesată enzimatic pentru a obține un produs micronizat bogat în azot, care este uscat și ambalat sub formă de pulbere, cu conținutul de 15,79% azot. Înainte de utilizare, pulberea se diluează cu apă, transformându-se în „compost lichid”.

Potrivit producătorilor, îngrășământul este o proteină vegetală care poate fi administrată plantelor pe sol, prin udări sau fertigări, pentru a preveni sau corecta lipsa de azot, care limitează creșterea și productivitatea plantelor. Îngrășământul nu este toxic pentru plante, atunci când este aplicat conform instrucțiunilor. Înainte de utilizare, se recomandă efectuarea unui test preliminar al țesuturilor vegetale și ale solului pentru a determina necesitățile la fiecare cultură.

Odată cu creșterea cererii de azot natural, se așteaptă ca astfel de îngrășăminte să ajute la satisfacerea cerințelor producătorilor ecologici și să creeze o nouă nișă pentru prelucrarea culturii de soia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›