‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDupă reconstrucție, catedrala Notre Dame ar putea avea o seră pe acoperiș

După reconstrucție, catedrala Notre Dame ar putea avea o seră pe acoperiș

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermele urbane devin din ce în ce mai populare. Deseori, acestea sunt prezente pe acoperișul celor mai populare restaurante sau hoteluri din lume. Totuși, ideea arhitecților francezi pare a fi destul de îndrăzneață. Potrivit proiectului elaborat de aceștia pentru reînnoirea catedralei, la Notre Dame vor fi prezente și elemente ale agriculturii urbane.

În cadrul unei conferințe de presă a Consiliului de Miniștri desfășurată recent, dedicată concursului internațional pentru restaurarea catedralei Notre Dame, prim-ministrul Edouard Philippe și-a exprimat dorința ca proiectul să fie „adaptat realităților din epoca noastră”.

Astfel, arhitecții unei companii franceze au propus ideea de a transforma catedrala Notre Dame într-o unitate educațională, punând accent pe agricultura urbană.

„Pentru a studia particularitățile agriculturii, horticulturii și permaculturii urbane, propunem amenajarea unor sere pe acoperișul catedralei, unde vor fi crescute diferite culturi pe care le vor putea studia copiii. La fel, vor fi organizate seminare. Cadrul de stejar ars va servi drept bază pentru noua vegetație și va simboliza fluxul continuu al istoriei”, susțin dezvoltatorii proiectului.

Aceștia propun păstrarea formei originale a clădirii, consolidarea vârfului cu structuri metalice și montarea pe acoperișuri a panourilor din sticlă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›