‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Franța și Italia se așteaptă recolte de caise cu peste 35% mai mari...

În Franța și Italia se așteaptă recolte de caise cu peste 35% mai mari decât în anul trecut

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Condițiile meteorologice favorabile din acest an dau speranță producătorilor de caise din Europa. Astfel, se așteaptă o creștere a randamentului, mai ales în principalele regiuni de producție, scrie Fruitnet.

Se estimează că, producția de caise în principalele zone industriale din Europa va crește cu 12%, față de anul trecut (când a fost înregistrată una dintre cele mai rele recolte) și va depăși 632 de mii de tone. În general, creșterea producției totale va fi posibilă datorită a două țări: Franța și Italia, în care volumul recoltelor va crește cu 43% și, respectiv, 36%. Franța și Italia sunt principalii producători de caise din țările UE și au cea mai mare influență asupra situației pe piață a acestor sâmburoase în Uniunea Europeană.

În Grecia, productivitatea va rămâne stabilă, iar creșterea randamentului nu va depăși 1%. Doar în Spania recolta va scădea cu mai mult de o treime din cauza supraproducției din anul precedent. Totodată, recolta totală în UE va fi cu 19% mai mare decât media în perioada anilor 2013-2017.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›