image
Sursa foto: twitter.com/GlobalRabbi

Femeia ucisă în atacul armat din California, considerată o eroină: Și-a sacrificat viața pentru a-l proteja pe rabin

Dezvăluiri cutremurătoare ies la iveală în cazul atacului armat care a avut loc sâmbătă într-o sinagogă din orașul Poway, statul California. Lori Gilbert Kaye, o femeie de 60 de ani, a fost împușcată mortal, după ce a încercat să-l protejeze pe rabinul congregației. 

Lori Gilbert Kaye se afla sâmbătă în sinagoga Chabad din Poway pentru a sărbători ultima zi de Pesah, Paştele evreiesc. La un moment dat, un tânăr de 19 ani, care avea asupra sa o armă automată, a deschis focul în lăcașul de cult.

Din spusele martorilor, Lori Gilbert Kaye a sărit în fața rabinului Yisroel Goldstein, pentru a-l proteja. Femeia a fost împușcată, iar rănile grave i-au fost fatale, relatează Jerusalem Post.

twitter.com/GlobalRabbitwitter.com/GlobalRabbi

Rabinul congregrației, pentru care și-a sacrificat viața, a fost împușcat în braț. Până să fie transportat la spital, alături de alte două victime, rabinul Yisroel Goldstein a ținut să termine serviciul religios, scrie Haaretz.

Audrey Jacobs, un prieten apropiat al femeii, a descris-o pe Lori Gilbert Kaye ca fiind „o femeie curajoasă” și „o bijuterie pentru comunitatea noastră”.

„Te implicai mereu să faci o faptă bună și din generozitate făceai acte caritabile pentru toți”, a scris Jacobs care a mărturisit că sacrificiul suprem făcut de femeie pentru a salva viața rabinului a fost „ultima ei faptă bună”. Lori Gilbert Kaye a lăsat în urmă „un soț devastat și o fiică de 22 de ani”. Vestea că femeia a fost omorâtă în ultima zi a Paștelui a îndoliat comunitatea evreiască.

Noutăţile partenerilor

comentarii: