Un francez a traversat Oceanul Atlantic într-un butoi

PE SCURT

Un bărbat din Franța a traversat Oceanul Atlantic într-un butoi transformat într-o ambarcațiune, folosind doar curenții oceanici pentru a fi propulsat. Jean-Jacques Savin, în vârstă de 72 de ani, a părăsit Insulele Canare din Spania în decembrie 2018.

Capsula în care și-a petrecut tot acest timp a beneficiat de un pat, o bucătărie și un spațiu de stocare. „După 122 de zile și nouă ore am traversat meridianul, ceea ce înseamnă că sunt în Caraibe. Traversarea oceanului s-a finalizat. Mulțumesc tuturor”, se arată în mesajul lui Jean-Jacques Savin transmis AFP.

PE LUNG

Savin este un fost soldat, care a lucrat și ca pilot. Înainte de aventura sa, el a declarat că are nevoie numai de curenții oceanici pentru a ajunge în Caraibe. În total el urma să parcurgă o distanță de 4.500 de kilometri.

Capsula în care a călătorit bărbatul este lungă de 3 metri și lată 2.10 metri. În interior, el a depozitat o cantitate impresionată de foie gras și o sticlă de vin alb pentru a le consuma de Revelion.

În mesajul său de la sosire, el a spus că dorește să găsească un port unde să acosteze și a adăugat că în momentul de față „plutește spre Florida”. Ulterior, el intenționează să găsească o navă care să-l poată îmbarca cu tot cu butoi și, în mod ideal, să-l ducă în Martinica, unde îl așteaptă soția și prietenii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.