/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Dansează în întuneric! Cunoaște-i pe dansatorii care vor să cucerească publicul prin jocuri de lumini

missing
29 aprilie 2019, ora 18:44

„Pentru a învinge întunericul, trebuie să crezi în lumină” – acesta este motoul a patru tineri care vor să facă spectacol la noi în țară prin dans și jocuri de lumini. Și-au inventat costumele, și-au gândit mișcările, iar acum sunt capabili să danseze parcă ar fi niște eroi din Tron sau Transformers.

Sunt patru și se numesc Everest pentru că își doresc să atingă cele mai înalte culmi. Recent au lansat un nou proiect nemaiîntâlnit la noi: un spectacol de lumini pe ritm de muzică și mișcări de dans. Cele mai importante sunt costumele fosforescente create după un concept autentic, inventat chiar de tineri.

IONELA, DANSATOARE: „Masca Vendetta întotdeauna a însemnat un erou urât la chip și frumos la suflet care vrea să se răzbune pentru ceva. Culoarea albastră este culoarea cerului. Noi am ales-o pentru că înseamnă puritate, curățenie”.

Deși s-au inspirat de la străini, modelul costumului a fost proiectat în totalitate de Marius. Chiar și modul în care au fost aranjate cele peste 100 de luminițe Led îi aparține.

MARIUS, DANSATOR: Costumul este format din leduri, fire, buton start, stop, deja baterie și are în spate o plată. -Cum lucrează acest costum? – Este programat. Noi alegem melodia și începem a calcula fiecare secundă când se aprinde costumul”.

IONELA, DANSATOARE: „Nu este atât de greu să dansezi în el decât să-l îmbraci și să-l dezbraci, pentru că are o greutate, sunt foarte multe fire.”

Chiar dacă cei mai mulți dintre ei au făcut dans popular, tinerii au trebuit să învețe mișcări din hip-hop și breack-dance.

ALEXANDRINA VRINCENU, DANSATOARE: „La fiecare repetiție, ca și la celelalte dansuri, fiecare dă idee de coregrafie. Ne uităm pe internet, ne mai inspirăm, dar într-un final toate elementele adunate aici ne aparțin în totalitate nouă.”

Pentru că sunt studenți, dansul nu este principala lor ocupație. De aceea, tinerii au ocazia să-și demonstreze show-ul doar la evenimentele la care sunt invitați. Pe viitor își doresc să-și perfecționeze costumele ca să lumineze mai multe culori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram