/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Verde, pentru câteva zile! Visul șoferilor din Chișinău: străzi aproape pustii și liniște în oraș 

29 aprilie 2019, ora 19:12

Mai frumos și mai puțin aglomerat… de sărbători. Chișinăul de astăzi, a doua zi de Paște, semăna mai mult a un oraș părăsit. Pe drum abia dacă zăreai câteva mașini. Nici microbuzele nu au fost văzute mai des. Așa că, cei care au ales să iasă azi în oraș, au mers fie pe jos, fie cu troleibuzele, care și acestea au fost mai puține.

Și dacă acum câteva zile Chișinăul părea sufocat de mașini, astăzi orașul a respirat ca niciodată. Străzile au pustiit, iar peste oraș s-a lăsat o liniște totală. O călătorie prin oraş acum câteva ore arătă visul șoferilor moldoveni.

Pe unele străzi ale capitalei abia de mai zăreai un om sau vreun mijloc de transport. Astfel, cei rămași în oraș profită din plin de liniștea sărbătorilor pascale.

„Foarte bine că este liniște, putem să ne odihnim de la transportul public, dar oamenii pleacă la părinți la țară de sărbători. Peste două zile se vor întoarce și totul va reveni”, spune un locuitor al capitalei.

Altora însă le pare orașul cam trist: „Cumva neobișnuit este astăzi. De obicei este zgomotos. Orașul este vesel. Care sunt la cimitir, care se trezesc după ziua de iar, dar seara trebuie din nou să meargă la dansuri”.

Minivacanța bugetarilor se încheie pe 2 mai, când trebuie să revină la muncă.

REPORTERĂ: VALERIA VORONIN    

IMAGINI: TUDOR BIGU

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram