image
Sursa foto: Agerpres.ro

Rusia împarte cetățenia rusă în toată Ucraina: Declarația lui Vladmir Putin

Rusia va acorda cetățenie rusă pentru toți locuitorii Ucrainei, nu numai pentru cele două republici separatiste unde decizia de simplificare a acordării acesteia este deja în vigoare. Președintele Vladimir Putin a făcut această declarație sâmbătă, la Beijing, la câteva zile după ce a anunțat acordarea cu o mai mare ușurință a cetățeniei rezidenților republicilor Lugansk şi Doneţk.

„Ne gândim să acordăm cetăţenia într-o manieră simplificată tuturor cetăţenilor Ucrainei, nu doar rezidenţilor republicilor Lugansk şi Doneţk”, a afirmat Putin, făcând referire la cele două republici separatiste din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internaţională, arată AFP și Agerpres.

Moscova a simplificat miercuri acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din Ucraina. Decizia a fost criticată de autoritățile de la Kiev şi de mai multe state occidentale, care văd în ea o atingere adusă suveranităţii Ucrainei.

„Este ciudat că această decizie provoacă reacţii negative. Polonia emite astfel de paşapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru unguri. Cu ce sunt mai răi ruşii decât polonezii, românii sau ungurii?”, a spus Putin joi, după summitul de la Vladivostok cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Noutăţile partenerilor

comentarii: