Iranul arată cum supraveghează cu o dronă un port-avion american în Golful Persic

O dronă aparţinând Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, a survolat un port-avion american în Golful Persic, dezvăluie duminică, pe site, agenţia iraniană de presă Tasnim, relatează AFP, potrivit News.ro.

Foto: Tasnim News

Agenţia publică o înregistrare video, nedatată, în care o dronă de culoarea albastru deschis, cu inscripţia ”Ababil II”, cu litere persane şi latine, decolează pe pe o pistă deşertică, la malul mării.

Înregistrarea video, cu o coloană sonoră muzicală evocând un film de acţiune, a fost filmată de forţele navale ale Gardienilor Revoluţiei, scrie Tasnim.

După decolarea dronei, ea prezintă o vedere aeriană a două bastimente de război care traversează marea şi par să aparţină escortei unui portavion, de care camera se apropie după aceea. Pe turela acestui bastiment scrie matricola ”69” cu cifre uriaşe.

Înregistrarea video prezintă în continuare informaţii încrustate în imagine, detalii despre numerele mai multor avioane de pe punte, unele vizibile cu ochiul liber, şi anume cele ale unui număr de două avioane americane de supraveghere de tip Hawkeye AWACS şi a le câtorva avioane de luptă de tip F-18.

Iranul se consideră paznicul Golfului Persic şi denunţă cu regularitate prezenţa militară americană în zonă.


Pub