Cum poate fi îndepărtat Plahotniuc de la putere: Răspunsul unui socialist

„Procesul acaparare a puterii a început în parlament, când a fost creată o majoritate parlamentară fără a ține seama de voința cetățenilor - ca rezultat al migrației masive a deputaților, ca urmare a corupției politice și a altor fenomene neplăcute”. Declarațiile aparțin deputatului socialist Vlad Bătrîncea și au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Foto: UNIMEDIA

„Prin urmare, acum primul pas pentru eliberarea statului este formarea unei majorități parlamentare. Suntem pentru un guvern funcțional cu drepturi depline, nu pentru o minoritate. Atunci va fi posibilă salvarea guvernului din captivitate.

În plus, parlamentul și guvernul deleagă reprezentanții lor la Curtea Supremă de Justiție și alte organe de drept - organismele cele mai importante! Va dura ceva timp, este o procedură legală care trebuie urmată. Dacă există o voință politică și o majoritate parlamentară stabilă, acest lucru se poate realiza într-un timp rezonabil. Noi, socialiștii, suntem gata să propunem o foaie de parcurs, care va fi ulterior publicată”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că pe 24 aprilie, la masa de discuții în incinta Parlamentului Republicii Moldova, a fost prezent doar grupul de lucru de la Blocul ACUM. Partidul Socialiștilor nu s-a prezentat, după ce la data de 23 aprilie, Blocul ACUM le-a oferit o invitație repetată pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului.

Mai mult decât atât, blocul ACUM a menționat că este gata să ofere funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, însă doar după votarea pachetului de legi antioligarhic. Declarația a fost făcută de către deputatul Alexandr Slusari, după întâlnirea stabilită pentru astăzi, la care PSRM nu s-a prezentat.


Pub