Cum ne protejăm de infractori

PE SCURT

Pentru ca minivacanța de Paște  să fie liniștită și lipsită de griji, polițiștii recomandă cetățenilor să acorde o atenție sporită siguranței personale și a bunurilor pe care le dețin, pentru a se proteja de hoți. De aceea, când mergem la cumpărături este bine să ne supraveghem geanta și să păstrăm banii într-un buzunar inaccesibil, dar nu în punga de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor. Dacă ați fost împins brusc de cineva, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unui hoţ.

PE LUNG

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, ar fi bine să rugați un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care stă fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa. Totodată, poliția recomandă ca obiectele de valoare mare sau banii să nu fie lăsați acasă.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.