Mold-street: Federația de Tenis din Moldova a intrat în insolvență și va fi lichidată

Asociaţia Obştească Federaţia de Tenis din Republica Moldova a intrat în insolvenţă şi va fi lichidată. Motivul sunt datoriile asociaţiei. Ceslav Ciuhrii, preşedintele asociaţiei nu a comentat situaţia creată, scrie mold-street.com.

Foto: Federația de Tenis din Moldova

Potrivit unei decizii a Judecătoriei Chişinău, sediul Central, cererea privind intentarea procesului de insolvabilitate faţă de întreprindere a fost solicitată chiar de Federaţia de Tenis la care s-a alăturat şi SRL Eventica Grup.

Cine-i vinovat de faliment?

Instanţa a dispus iniţierea procedurii simplificate a falimentului cu dizolvarea Federaţiei.

Totodată instanţa a ridicat dreptul lui Ceslav Ciuhrii de administrare a Federaţiei de tenis şi a obligat debitorul în cel mult 5 zile lucrătoare să predea gestiunea patrimoniului către lichidator împreună cu documentele.

Lichidator a fost desemnat Ion Laşcu, care urmează să notifice creditorii Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, "despre înregistrarea cererilor de validare a creanţelor în vederea întocmirii tabelului definitiv al creanţelor pînă la data de 27 mai 2019".

Lichidatorul urmează să facă "un apel special la adresa creditorilor garantaţi, cu propunerea de a preciza neîntîrziat bunurile asupra cărora deţin un drept preferenţial", dar şi să verifice, să întocmească şi să prezinte instanţei de insolvabilitate, nu mai tîrziu de data de 7 iunie 2019, tabelul definitiv al creanţelor, cu comunicarea imediată a debitorului şi creditorilor ale căror creanţe sau drepturi de preferinţă au fost trecute parţial în tabelul definitiv sau respinse, scrie mold-street.com.

La fel lichidatorul urmează să alcătuiască şi "un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au condus la insolvabilitate, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabile şi premisele angajării răspunderii acestora în condiţiile legii".

Şedinţa de validare a creanţelor ar urma să aibă loc pe 20 iunie 2019. De notat că deja pagina WEB a acestei asociaţii nu mai este activă.

Omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, care a preluat conducerea Federaţiei de Tenis un an în urmă nu a comentat situaţia creată.

În acelaşi timp există mai multe litigii iniţiate de creditori contra Federaţiei de tenis, care anterior a fost condusă de Igor Ţurcan, asasinat în iunie 2011, Marina Tauber în anii 2011-2017 (în prezent deputat) şi Elena Organ 2017-2018.

A fost creată o nouă organizaţie

Pe de altă parte Ceslav Ciuhrii a găsit soluţia pentru a evita probleme majore pentru activitatea sportivă. De la începutul acestui an el a înregistrat o altă organizaţie - Federația Națională de Tenis din Republica Moldova (FNTM), figurând ca beneficiar efectiv al acesteia.

Membri ai noii Asociaţii figurează 14 organizaţii sportive din Republica Moldova şi potrivit paginii web ea urmează să devină membră a unor organizaţii internaţionale precum Tennis Europe şi Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Totodată noua asociaţie are şi o altă adresă oficială, care coincide cu cea a fostei cafenele Guguţă, din parcul „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală, pe locul căreia firma Regata Imobiliare deţinută de preşedintele Federaţiei urmează să realizeze şi un controversat proiect imobiliar .

Menţionăm că Ceslav Ciuhrii este proprietarul mai multor companii din Moldova şi România.


Pub