Rusia ar putea simplifica obținerea cetățeniei ruse pentru cetățenii ucraineni

Președintele rus Vladimir Putin a spus că se gândește să simplifice procedura de dobândire a cetățeniei ruse pentru ucrainenii din toată țara, nu doar celor din regiunile Donetsk și Lugansk.

Foto: Mikhail Svetlov

„În general, ne gândim să oferim cetățenia Ucrainei într-o manieră simplificată", a declarat Putin într-o conferință de presă, a informat agenția rusă TASS.

Putin a mai declarat că sunt niște „povești de groază” afirmațiile precum că simplificarea obținerii cetățeniei ar costa mult bugetul rus.

„Noi tot am luat în considerare. Și numărul de posibili solicitanți pentru pașapoartele noastre, precum și numărul de pensionari. Aceasta reprezintă aproximativ o treime din acest contingent, care, credem, ar putea solicita cetățenia noastră ", a spus Putin.

În anul 2018 mai mult de 83 de mii de ucraineni au primit cetățenia rusă.

UNIMEDIA precizează că la 24 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru locuitorii teritoriilor din regiunile Donetsk și Lugansk.

La 25 aprilie, guvernul ucrainean a declarat că Rusia se pregătește să calculeze numărul pensionarilor din Donbass și să îi includă pe lista beneficiarilor plăților de pensii.

La cererea Ucrainei, la 25 aprilie, Consiliul de Securitate al ONU s-a întâlnit pentru o întâlnire de urgență din cauza eliberării pașapoartelor rusești locuitorilor din Donbass ocupați. Întâlnirea s-a încheiat fără a fi luată nicio decizie.


Pub