Vlad Bătrîncea: „Blocul ACUM caută doar un pretext pentru a-și justifica intransigența și nechibzuința unei coaliții cu socialiștii”

Blocul ACUM caută doar un pretext pentru a-și justifica intransigența și nechibzuința unii coaliții cu socialiștii. Cel puțin asta spune socialistul Vlad Bătrîncea într-un interviu pentru Europa Liberă.

Foto: UNIMEDIA

„Noi, socialiștii, suntem un partid serios, avem 35 de deputați în parlament, avem un segment solid al electoratului din spatele nostru - nu vom jongla cu terminologie și nu vom juca cu cuvintele. Împreună cu blocul ACUM, dorim să elaborăm un plan clar de acțiune, un fel de foaie de parcurs și apoi să îl punem în aplicare în mod consecvent. Dacă nu facem acest lucru, alegătorii vor aprecia ... Sau vor aprecia pe aceia dintre noi care nu își îndeplinesc partea lor din plan”.

„Noi socialiști avem planuri clare și ambițioase - și nu numai pentru un an înainte. Așadar, nu este în interesul nostru să purtăm jocuri, să participăm la spectacole politice. Vrem să demonstrăm că avem toate oportunitățile de a pune în aplicare ordinea de zi despre care vorbim.

Bătrîncea spune că Blocul ACUM caută doar un pretext pentru a-și justifica intransigența și nechibzuința unii coaliții cu socialiștii, atunci riscă să suporte nemulțumirea și critica alegătorilor.

„Pentru că nu va exista o coaliție între Partidul Socialist și democrați. Pe baza acestui lucru, următorul pas va fi alegerile anticipate - iar dacă blocul ACUM vede soluția în ele, atunci alegătorii îi vor pedepsi cu siguranță! . Mai mult, alegerile anticipate nu vor clarifica situația, configurația nu se va schimba prea mult, cu excepția faptului că blocul ACUM va pierde mai multe mandate. Dar responsabilitatea pentru această situație, desigur, va fi în întregime pe ei!”, a conchis Bătrîncea.


Pub