image
Sursa foto: AP

Detalii despre avionul care a intrat neautorizat în spațiul aerian al RM; La bord se aflau doar doi membri ai echipajului

Aeronava străină Boeing 737-800, care a intrat ieri în spațiul aerian al Republicii Moldova fără autorizația de zbor, este înmatriculată în Austria și avea la bord doar doi membri ai echipajului, informează Autoritatea Aeronautică Civilă.

Potrivit instituției, aeronava era operată de către „Aergen Aircraft Twelve Limited” și decolase de pe Aeroportul Internațional Viorel Vlaicu (Băneasa) București. La ora 14.29 a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În urma finalizării procedurilor inițiate de către organele de drept, avionul a a decolat la ora 22.00.

„Toate materialele acumulate urmează să fie transmise, suplimentar, în adresa organelor de drept competente pentru stabilirea existenței sau lipsei în acțiunile echipajului aeronavei a elementelor infracțiunii prevăzute de art.262 Cod Penal al Republicii Moldova”, precizează ACC.

Totodată, Autoritatea a solicitat autorităților de supraveghere în domeniul aviației din Austria și România pentru a se expune asupra cazului și acțiunilor echipajului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: