image
Sursa foto: adevărul.ro

Amenzi de mii de lei pentru organizarea focurilor de Paști

Persoanele care vor fi prinse că fac focuri de tabără în seara Învierii riscă să fie sancționate cu amenzi în valoare de câteva mii de lei pentru poluarea aerului atmosferic.

Astfel, arderea anvelopelor, inclusiv aprinderea rugurilor de orice tip, este interzisă.

Specialiștii atenționează că respirarea fumului negru este nocivă și cauzează bronșită, astm, intoxicații pulmonare sau boli ale sistemului nervos. În funcție de caracteristica și direcția vântului, substanțele dăunătoare pot fi dispersate pe calea aerului la distanțe mai mari de 160 de kilometri.

Autoritățile susțin că inspectorii pentru protecția mediului, garda forestieră și reprezentanții altor instituții de resort vor desfășura razii, atât în fondul forestier, cât și în zonele adiacente și cu risc sporit de declanșare a incendiilor.

Pentru poluarea aerului atmosferic, Codul Contravențional prevede amenzi de până la trei mii de lei pentru persoanele fizice și până la 25 de mii de lei.

Persoanele, care desfășoară în zilele de odihnă activități de recreere în fondul forestier, sunt atenționate să opteze pentru locurile special amenajate, inclusiv din punct de vedere al siguranței anti-incendiare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: