Topul alimentelor care alungă stresul şi neliniştea

Alimentaţia poate deveni un aliat împotriva stresului dacă ştim să facem alegerile corecte. Nutriţioniştii vorbesc despre o serie de alimente care şi-au dovedit efecienţa în acest sens.

Foto: simbol

Alimentaţia poate fi un aliat în susţinerea sănătăţii organismului sau, în acelaşi timp, cel mai mare duşman. Diferenţa este făcută de alegerile noastre. Atunci când sunt stresaţi, oamenii speră că mâncarea le poate rezolva problemele. În timp ce majoritatea se îndreaptă către nesănătoasele chips-uri şi dulciuri, nutriţioniştii recomandă o serie de alimente care şi-au dovedit efecienţa în lupta împotriva stresului.

Ovăz

Nu numai că poţi obţine o budincă delicioasă, dar carbohidraţii din aceasta calmează creierul şi creşte nivelul de serotonină, ceea ce ne face mai fericiţi.

Portocale

Bogate în vitamina C, portocalele întăresc sistemul imunitar şi cresc rezistenţa la stres.

Lactate

Produsele lactate conţin proteine care reduc tensiunea arterială şi antioxidanţii, un bun remediu împotriva stresului. În plus, potasiul din produsele lactate îndepărtează o parte din tensiunea musculară pentru a vă ajuta să vă relaxaţi.

Nuci

Bogate în acizi graşi Omega-3, nucile reduc tensiunea arterială şi ajută la evitarea schimbărilor de dispoziţie care sunt mai frecvente atunci când ne simţim sub presiune.

Ciocolata negră

Pentru toţi cei care au nevoie de dulce pentru a-şi satisface pofta, ciocolata neagră este soluţia perfectă. Scade tensiunea arterială, ducând în mod natural la reducerea stresului.

Sursa: adev.ro


Pub