(video/update) Acces interzis pentru deputații ACUM în Penitenciarul nr.13. Slusari: „Nu legea e în capul mesei, ci voința unui om”

(update 11:35) Alexandru Slusari: „Cred că toată lumea a înțeles că acest regim se bazează pe frică. Chiar dacă există legea, chiar dacă deputații au acces în orice penitenciar, regimul trebuie să emane frică.. Nu deputații decid, nu legea e în capul mesei, ci voința unui om”

(11:15) Acces interzis pentru câțiva deputați din partea blocului ACUM în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, acolo unde este deținut Gheorghe Petic.

Contactat telefonic purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Amintim că mai mulți deputați ai blocului ACUM au depus la data de 23 aprilie, un demers adresat Ministrului Justiției și directorului Penitenciarului Nr.13 din Chișinău, prin care au solicitat o întrevedere cu deținutul Gheorghe Petic.

„Gheorghe Petic zace în pușcăria regimului, nevinovat. Este supus celui mai inuman și degradant tratament posibil. Flămând, fără asistență medicală și cu încălcarea voluntară a celor mai elementare drepturi”, a scris deputatul ACUM, Chiril Moțpan, pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că susținătoarea lui Petic, Irina Arhire, spune că Gheorghe Petic, ar fi fost snopit în bătaie, la data de 21 aprilie, de către angajații Penitenciarului nr.13 și interzise apeluri telefonice timp de trei luni, însă Administrația Națională a Penitenciarelor a neagat acuzațiile.

De menționat că un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

Amintim că la 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.


Pub