Agenția Servicii Publice anunță că va activa pe 30 aprilie

Agenția Servicii Publice anunță că va activa în ziua de marți, 30 aprilie curent, zi liberă decretată de Guvern. Decizia a fost luată de către instituție în scopul asigurării unui proces optim de eliberare a actelor de identitate în perioada Sărbătorilor Pascale. Cetățenii care sunt acasă în aceste zile pot profita de ocazie pentru a-și perfecta actele necesare.

Foto: asp.gov.md

Astfel, serviciile de eliberare a actelor de identitate și serviciile de stare civilă vor fi disponibile în toate centrele multifuncționale și subdiviziunile teritoriale ale ASP. De asemenea, își va desfășura activitatea și Secția calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău.

Pentru angajații Agenției, zilele de duminică, precum și cele de 29 aprilie, 6, 9 și 10 mai sunt considerate zile de odihnă. Ziua de 10 mai va fi recuperată de către specialiștii din cadrul Serviciului de eliberare a actelor de identitate și stare civilă în data de 20 mai. Începând cu data de 11 mai, centrele multifuncționale și celelalte subdiviziuni teritoriale ale ASP își vor relua activitatea în regim obișnuit de muncă.

În contextul creșterii numărului de solicitanți în această perioadă a anului precum și în scopul deservirii calitative a cetățenilor Agenția Servicii Publice a decis să extindă programul de activitate al Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru, municipiul Chișinău (SEAI Centru) amplasat pe str. Alexandru cel Bun nr. 56.

Din data de 2 mai până la 1 septembrie 2019, angajații oficiului vor începe munca de la ora 7.00 și vor activa până la 17.00. Totodată, s-a stabilit ca de luni până sâmbătă SEAI Centru să presteze doar servicii în termene restrânse și anume la data adresării, 24 de ore și cinci zile lucrătoare.

Cetățenii vor avea posibilitate ca în ziua de sâmbătă a săptămânii să depună cererile pentru eliberarea actelor de identitate la data adresării și la cinci zile lucrătoare. Serviciile vor fi disponibile fără întrerupere în intervalul orelor 7.00 - 17.00.

Doritorii de a se programa la serviciile ASP pot face acest lucru prin intermediul paginii web www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact 14909, (+373 22) 25-70-70..


Pub