După anunțul făcut de Pavel Cebanu despre demisia din funcția de Președinte FMF, pe adresa sa vin multe mesaje de la mai mulți oficiali

După anunțul făcut de Pavel Cebanu despre demisia din funcția de Președinte FMF, pe adresa sa vin multe mesaje din partea președinților și secretarilor generali ai asociațiilor nationale de fotbal din Europa, precum și altor oficiali.

Foto: curentul.md

Vă prezentăm mai jos mesajele expediate de Gianni Infantino, Președinte FIFA, și Aleksander Čeferin, Președinte UEFA:

„Stimate Domnule Președinte, Stimate Pavel,

Moldova a avut pe parcursul istoriei fotbaliști minunați. Ați fost unul dintre cei mai buni, recunoscut și de UEFA prin premiul ”Golden Player” (Jucătorul de Aur), acordat în timpul marcării jubileului din 2004 (n.r. 50 de ani de la fondarea UEFA).

În pofida succesului pe care l-ați avut în calitate de jucător, niciodată nu v-ați limitat la realizările deja înregistrate, iar abilitățile de lider manifestate pe terenul de fotbal v-au permis să construiți o carieră și mai impresionantă, în calitate de oficial de cel mai înalt nivel în fotbal. După șapte mandate de președinte al FMF, trebuie să fiți mândru de fundamentul solid pe care l-ați construit pentru fotbalul din Moldova și pentru succesul său în viitor.

Ați ridicat nivelul ligii naționale de fotbal și a selecționatei naționale, precum și ați făcut frumosul nostru joc disponibil și accesibil pentru toată lumea interesată să se bucure de acesta, ceea ce reprezintă totodată și cel mai important cadou pe care îl poate oferi fotbalul pentru societate.

Numai faptul că Moldova are o ligă de fotbal unită, în ciuda crizei politice continue, este cea mai remarcabilă recunoaștere a modului în care sportul poate uni oamenii și îi poate ajuta să-și depășească temerile și diferențierile.

Familia Europeană de fotbal a fost mândră și onorată să aibă un partener de încredere în persoana dvs. pe parcursul a mai mult de două decenii.

Vă dorim toate cele bune în viitoarea dvs. carieră”.


Pub