Explozie într-o mină din Ucraina
Externe 26 aprilie 2019, 17:49 | 1054

Cel puţin patru oameni au murit, iar despre alți 13 nu se știe nimic, după ce o explozie de gaz metan s-a produs într-o mină de cărbune din regiunea separatistă Lugansk, din estul Ucrainei. Detalii aflați din grupajul de știri externe pe scurt.

Ucraina

Potrivit presei din Ucraina, în momentul producerii exploziei, în subteran munceau 17 mineri. Deflagrația s-a produs la primele ore ale dimineții, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție. Salvatorii au scos la suprafață corpurile neînsuflețite a patru mineri și au anunțat că soarta celorlalți 13 este încă necunoscută. Mina respectivă este singura din regiunea separatistă Lugansk. Activitatea ei a fost sistată în 2014, din cauza luptelor din regiune, dar a fost reluată anul trecut.

Canada

Stare de urgență în provincia Quebec din estul Canadei. Ploile torențiale din ultimele zile, dar și topirea zăpezii, au provocat creșterea nivelului apei în râul Rouge peste cotele de alertă. Autoritățile au avertizat că barajul hidroelectric de pe acest râu riscă să se rupă și au dispus evacuarea a aproape o mie de oameni.

Franța

În încercarea de a scăpa de protestele ”vestelor galbene”, care macină Franța încă din luna noiembrie a anului trecut, președintele Emmanuel Macron a promis reducerea semnificativă a impozitului pe venit, în special pentru clasa de mijloc. În cadrul unei conferințe de presă, liderul de la Elysee a precizat că scăderea taxelor ar putea fi posibilă prin înlăturarea unor scutiri fiscale, de care se bucură anumite companii, și prin reducerea cheltuielilor publice. Emmanuel Macron nu a exclus nici creșterea perioadei de contribuție la sistemul de asigurări sociale înainte de pensionare.

Opinia ta contează. Comentează!