Conflict la Dereneu și în Vinerea Mare
Social 26 aprilie 2019, 21:47 | 3491

Conflictul dintre cei doi preoți și enoriașii Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dereneu, raionul Călărași, care durează de un an, nu a încetat nici în Vinerea Mare. Colega noastră Doina Onofrei este la faţa locului şi ne spune de la ce a pornit scandalul de această dată. Bună seara, Doina! Te ascultăm.

Preotul Florin Marin, de la Mitropolia Basarabiei, spune că, în jurul orei 11, pe teritoriul bisericii a venit un grup de oameni: săteni, dar și străini.

Preotul Florin Marin spune că grupul de enoriaşi a pus o plasă şi a îngrădit astfel casa parohială, pe care a ridicat-o din banii lui.

Situația scapă de sub control, însă nu se ia nicio măsură, mai afirmă preotul.

Vasile Revenco, unul dintre susţinătorii celuilalt preot din Dereneu, Alexandru Popa, care este de la Mitropolia Moldovei, ne-a spus că decizia de a pune plasa a fost luată la o adunare.

Revenco aduce o serie de acuzaţii la adresa membrilor familiei preotului Florin Marin.

Scandalul de la biserica din Dereneu a izbucnit acum un an, când preotul Florin Marin a trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei. De atunci, sătenii s-au împărțit în două tabere, iar preotul Mitropoliei Basarabiei nu mai este lăsat să facă slujbe în biserică. Părintele Florin Marin a spus atunci că a luat această decizie pentru că Mitropolia Moldovei impunea taxe enorme. Episcopia de Ungheni și Nisporeni a respins atunci toate acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie