01:03:18 29.03.2024
Stiri

Putin, după ce a fost criticat pentru acordarea cetățeniei ruse în Donbas: „Cu ce sunt mai răi rușii decât românii sau ungurii?”

Știri 26.04.2019 08:01 Vizualizări1495 Autor: Ziarul National
Putin, după ce a fost criticat pentru acordarea cetățeniei ruse în Donbas: „Cu ce sunt mai răi rușii decât românii sau ungurii?” TASS


Președintele rus Vladimir Putin a declarat că decizia sa de a facilita obținerea cetățeniei ruse de către locuitorii regiunilor din estul Ucrainei controlate de rebelii proruși nu se deosebește prin nimic de ceea ce fac România, Polonia sau Ungaria, țări ale Uniunii Europene care acordă cetățenia persoanelor de etniile respective din afara granițelor.

„Cu ce sunt mai răi rușii din Ucraina decât românii, polonezii sau ungurii?”, a spus Putin la o conferință de presă la Vladivostok, citat de „Europa Liberă”.

Decizia de joi a lui Putin a fost condamnată dur de Kiev și țările occidentale. Statele Unite au spus că este o „acțiune provocatoare” prin care Rusia „intensifică asaltul asupra suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Uniunea Europeană a spus că momentul ales imediat după alegerile prezidențiale ucrainene „arată intenția Rusiei de a destabiliza mai departe Ucraina și a exacerba conflictul”.

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a spus că decizia președintelui rus este „o continuare a agresiunii și a ingerinței în afacerile noastre interne”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md