14:33:48 29.03.2024
Stiri

Deputat, despre decizia CC vizavi de organizarea alegerilor anticipate în baza sistemului mixt: „Așa reacționează statul capturat la inițiativele Blocului ACUM”

Politică 26.04.2019 11:41 Vizualizări1491 Autor: Ziarul National
Deputat, despre decizia CC vizavi de organizarea alegerilor anticipate în baza sistemului mixt: „Așa reacționează statul capturat la inițiativele Blocului ACUM”


Curtea Constituțională a decis astăzi că eventualele alegeri anticipate pot avea loc doar în baza sistemului mixt, aplicat la ultimul scrutin parlamentar, răspunzând astfel la solicitarea a trei deputați. Sesizarea la Înalta Curte a fost depusă după ce Blocul „ACUM” a înregistrat o inițiativă în Parlament care se referă la anularea sistemului mixt și revenirea la cel proporțional.

„Așa reacționează statul capturat la inițiativele Blocului ACUM de a repara un sistem electoral defectuos, pentru că într-un stat capturat normalitatea este un delict, iar disidența o crimă. Pentru Curtea Constituțională (CC) nu costă o ceapă degerată recomandările specifice ale OSCE/ODIHR și ale Comisiei de la Veneția la adresa R. Moldova pe subiectul modificării abrupte și riscante a sistemului electoral în 2017, acționând exclusiv în interesul grupului uzurpator de putere. Pentru CC contează cursul semnalat de PDM, a comentat deputatul fracțiunii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu.

CITIȚI și DOC // Alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate în baza unui NOU sistem electoral? Trei deputați, SESIZARE la Curtea Constituțională. Osmochescu: „În niciun caz”

Reprezentantul Blocului „ACUM” este de părere că, prin această decizie, s-a mai pierdut „o bună ocazie ca niște judecători onești să spele rușinea justiției din R. Moldova, una dintre cele mai corupte și mai lipsite de verticalitate din lume”.

„Regret că circumstanțele arată tot mai clar legătura dintre planul PDM de a păstra puterea cu orice preț și acțiunile PSRM de a-și păstra locul comod în camionul puterii. Între timp, criza politică va crește tot mai mult costurile menținerii acetui regm sultanic pentru cetățenii R. Moldova”, a mai spus Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md