/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Forfotă în ajunul Paștelui. Oamenii fac ultimele cumpărături, pentru masa de sărbătoare

26 aprilie 2019, ora 17:54

Piața Centrală din Chișinău arată astăzi de parcă produsele se dădeau pe gratis. Sute de oameni au dat navală la tarabe pentru a-și procura tot de ce este nevoie pentru masa de sărbătoare. Deși piața a fost aglomerată, nu toți erau gata pentru cumpărături. I-au dezamăgit prețurile, din cauza cărora vor trebuie să mai taie din lista pregătită de acasă.

Oamenii spun că prețurile au crescut în ajunul sărbătorilor, din cauza aceasta nu pot să-și permită să cumpere tot ce și-au pus în plan. Acest bărbat a venit din Ialoveni. Cu 300 de lei nu prea a reușit să-și umple pungile.

– Nu știu ce a fi, văd și eu după buznar. – Și buznarul ce vă permite? – Am luat o bucată de carne, un pic de carne tocată și am luat mărunțișuri. – Și cât ați cheltuit? – Cam vreo 300 de lei. – Mai doriți să cumpărați ceva? – Nu mai am bani deja, acum mă gândesc cu ce o să mă duc acasă, mai am vreo trei lei doar.

– Mai nimic, pentru că este foarte scump. – Iată ce am cumpărat, niște ouă, doi căței de usturoi și iată ceapa aceasta, pe asta am dat 15 lei. – Nici nu știu ce să mai cumpăr, nu mai am bani.

„- Cum vi se par prețurile? – Foarte scump anul acesta, foarte scump.”

– Credeți că prețurile sunt exagerate? – Da, foarte exagerate. De ce la noi este așa, prețurile la sărbători trebuie să fie exagerate, toți ne întrebăm dar răspunsul nu știm unde să-l găsim.

Vânzătorii spun însă că au dat prețurile în jos.

– Prețurile s-au ridicat? – Sunt tot aceleași prețuri, nu s-a ridicat, au scăzut!

– Prețurile s-au ridicat? – Prețurile cum au fost în timpul săptămânii așa și au rămas.

Unii însă recunosc că au mărit puțin marfa, mai ales cea care se întreabă mai des.

– Prețurile s-au ridicat? – Puțin s-au ridicat și oamenii puțin dar cumpără. – La doi-trei lei s-au ridicat prețurile acum înainte de sărbători.

-Pătrunjelul, ceapa de toate se întreabă. Dar după sărbători o să schimbați prețul? – O să fie prețurile mai în jos.

Anul acesta Paștele va fi sărbătorit pe data de 28 aprilie.

 

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagine: Mark Diaconu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram