/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Bătaie la biserică. Preotul din Dereneu și familia lui au fost bătuți de un grup de indivizi necunoscuți

missing
26 aprilie 2019, ora 19:12

Se încing spiritele la biserica din satul Dereneu. Preotul, acuzat recent ca a stropit cu o substanță necunoscută în biserică, se plânge că a fost bătut. Ar fi fost îmbrânciți și membrii familiei: soția și fiul său. Momentul a fost surprins și de o cameră de supraveghere.   

Potrivit preotului de la biserica din satul Dereneu, raionul Călărași, mai mulți necunoscuți ar fi instalat dimineața un gard înalt în jurul bisericii, ca enoriașii să nu mai poată intra. După aceasta, s-au năpustit asupra familiei acestuia.

Ne-au pus un gard de doi metri, ne-au sechestrat, nu ne mai dă voie să intrăm în biserică, în casa noastră personală, umblă preoteasa bătută. Umblă băiatul bătut, eu am fost împins bătut”, Florin Marin, preot.

Părintele susține că au scăpat doar cu vânătăi și consideră că bătaia ar fi fost pusă la cale de către Eparhia Ungheni. Acesta crede că au fost bătuți deoarece nu se subordonează Mitropoliei Moldovei, ci a Basarabiei. Astfel, zice părintele, indivizii urmăreau să sperie enoriașii și să-i convingă să nu vină la slujba din Noaptea Învierii.

Ne-au scos teracota, au făcut o murdărie nemaipomenită aici în ogradă, au făcut ca la barbari”, Florin Marin, preot.

Reprezentanții Eparhiei Ungheni nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. Nici ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Călărași nu a fost de găsit pentru a preciza dacă la fața locului au fost prezenți oamenii legii și dacă cineva a depus o plângere în acest sens.

Scandalul de la Biserica din Dereneu a pornit acum doi ani, după ce părintele Florin a decis să treacă de la biserica la care a slujit timp de 27 de ani în subordinea Mitropoliei Basarabiei pe motiv ca cea a Moldovei ar percepe taxe enorme. Atunci, mai mulți preoți și săteni s-au opus și l-au izgonit.

Mitropolia Moldovei a trimis un alt preot în sat, care oficiază slujbe pe rând. Recent, preotul Florin a fost acuzat că ar fi pulverizat cu o substanță necunoscută în biserică, în urma căreia o femeie ar fi ajuns la spital. Părintele a negat acest fapt, menționând că a stropit cu mir pentru ca în lăcaș să miroase a Florii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram