image
Sursa foto: Jurnal.md

Peste patru mii de polițiști și carabinieri vor asigura odinea publică de sărbători

Peste patru mii de polițiști și carabinieri vor asigura ordinea publică pe întreg teritoriul țării în perioada sărbătorilor de Paști. Aceștia vor supraveghea ordinea publică în locurile de agrement, în preajma bisericilor, în gări, stații pentru transport, dar și vor patrula traseele naționale.

Populația este îndemnată să nu lase locuința nesupravegheată, dacă pleacă cu toată familia de acasă. Fie, lasă responsabil un vecin sau activează sistemul de alarmă, deoarece în perioada sărbătorilor se întețesc cazurile de furt din locuințe, dar și pungășiile.

Oamenii mai sunt îndemnați să nu consume băuturi alcoolice în locurile publice și să nu lase fără supraveghere copiii, atunci când se vor afla în spații aglomerate.

Șoferii sunt îndemnați să nu urce în nici un caz băuți la volan sau să lase mașinile parcate în locuri neautorizate. O altă recomandare este să nu lase unitățile de transport nesupravegheate și să nu lase bunuri de valoare la vedere în automobile. Posesorii de arme sunt atenționați să le lase acasă în safeuri.

Oamenii mai sunt îndemnați să nu meargă în seara Învierii în lăcașele sfinte în stare de ebrietate, pentru a nu perturba liniștea. Pentru a asigura ordinea publică, în preajma bisericilor se vor afla câte doi polițiști. Rugurile sunt interzise, iar oamenii sunt îndemnați să se abțină de la organizarea lor.

Potrivit lui Pavel Apostol, șeful Serviciului InfoTrafic, va fi mărit numărul echipajelor de patrulare, în special vineri și sâmbătă, la ieșirile din Chișinău. La fel și luni, 29 aprilie, în a doua parte a zilei, când cei plecați vor reveni în capitală. Pavel Apostol a îndemnat șoferii să nu depășească limita de viteză. Inspectorii de patrulare se vor afla la datorie în aceste zile, inclusiv pe toate traseele din țară.

Conform datelor INP, anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paști, în urma accidentelor rutiere au decedat 13 persoane, iar peste o sută au fost traumatizate.

Sâmbătă seara, în adiacentul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală, parcarea automobilelor va fi interzisă.

Pentru a evita crearea ambuteiajelor în centrul capitalei, șoferii sunt îndemnați să evite bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și strada Columna, tronsonul cuprins între străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Pușkin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: