image
Sursa foto: privesc.eu

„Socialiștii nu sunt stăpâni pe propriile decizii”; Deputați, despre jocul PSRM-PD

Refuzul deputaților Partidului Socialiștilor de a se întâlni cu reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS demonstrează că socialiștii nu sunt stăpâni pe propria decizie. Este părerea invitaților emisiunii „Ora Expertizei”, care au declarat că „tot ce întâmplă în perioada de după alegerile parlamentare dau tot mai multe indicii că socialiștii nu își doresc demolarea actualului sistem”.

„Fiecare zi ce trece și fiecare evitare a discuției, marea problemă cu care ne confruntăm, noi vedem cum socialiștii pur și simplu inventează noi și noi pretexte ca să evite această discuție și răspunsul meu e că ei nu țin interesele acestei țări în capul mesei”, a menționat Dumitru Alaiba, deputat al Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

„Când vorbim despre interesele țării, nu poate fi vorba despre un joc. Nu poți să te joci cu soarta cetățenilor unei țări și Blocul ACUM tocmai că nu face acest lucru. Eu cred că ei sunt maeștri ai jocului în special când sunt dirijați din culise de specialiști de forță în acest domeniu, de păpușarul nostru iubit. Socialiștii s-au deconspirat încă o dată încă o dată că de fapt nu sunt stăpâni pe propria decizie”, a menționat și deputatul ACUM Chiril Moțpan.

La rândul său, Dumitru Alaiba a spus că există tot mai multe indicii că PSRM nu-și dorește demolarea regimului.

„Noi suntem acum la o răscruce. Putem să mergem fix în jos, în beznă, pe următorii zece ani de izolare și de dictatură, nu o să mă tem de acest cuvânt, sau să mergem puțin spre normalizare. Deci acesta nu este joc. Da chiar dacă vreți să-l numiți joc, atunci noi jucăm două jocuri diferite. Unica oportunitate de a sparge acest sistem este dintr-o oarecare acțiune în comun cu socialiștii, este adevărat, pentru că nu poți să te aștepți să votezi cu PD și cu Șor. Tot ce vedem în perioada asta de după alegeri ne dă tot mai multe indicii că socialiștii nu își doresc demolarea acestui sistem”, a spus deputatul ACUM.

„Deputații din Blocul ACUM propun cetățenilor, politicienilor o nouă abordare de a face politică. Dumneavoastă vedeți, așa să zicem, din echipa veche a celor care ați deprins niște lucruri, să dicutați prin culise, pe la cafenele, să decideți soarta țării. Blocul ACUM spune: hai să facem treaba asta deschis în fața cetățenilor, ca să vadă fiecare cetățean ce reprezentăm noi. Iată că nu place la foarte multă lume pentru că nu sunt gata să abordeze problemele țării în mod deschis”, a punctat Chiril Moțpan.

Reprezentanții Blocului ACUM au vorbit și despre eventuale scenarii politice care ar putea avea loc pe viitor.

„Sunt câteva proiecte de legi pe care le-am propus noi și o parte dintre ele pot fi cu ușurință susținute și de socialiști. Haideți să începem ședința Parlamentului, ceea ce am propus noi în repetate rânduri, pentru că fiecare zi de întârziere apropie ziua alegerilor anticipate. Blocul ACUM este unicul care deocamdată are susținerea clară a occidentului. Noi putem aduce bani în țară, susținerea bugetului țării. Să nu uităm că acele o sută de milioane care trebuiau să vină în Republica Moldova, timpul se scurge încet-încet și ar putea să nu mai ajungă și asta din motiv că în Republica Moldova este un regim oligarhic”, a declarat Chiril Moțpan.

„Noi suntem obligați să depunem toate eforturile până în ultima zi. Dacă nu o să vedem o dorință reală din partea socialiștilor ca și unica posibilă contraparte, atunci asta e democrația. Noi nu putem să condamnăm anticipatele, noi nu putem spune că noi nu vrem anticipate, pur și asimplu asta e democrația”, a punctat Dumitru Alaiba.

Reprezentații Partidului Socialiștilor au refuzat să vină la emisiune pentru a beneficia de dreptul la replică. Precizăm că deputații socialiști nu au dat curs invitației Blocului ACUM Platforma DA și PAS de acum două zile, pentru a discuta pe marginea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: