image
Sursa foto: captură video

Sergiu Cebotari, la Comisia Europeană, în prima apariție după condamnare; „Avem toate șansele să dăm jos această caracatiță”

La o lună după ce a fost condamnat de justiția din RM la opt ani de pușcărie, fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, iese la rampă.

Împreună cu președinta fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, acesta a fost astăzi la Comisia Europeană pentru a vorbi despre persecuțiile la care a fost supus.

Ulterior, despre acest caz, precum și despre altele se va discuta în cadrul unor negocieri pe tema drepturilor omului, dintre autoritățile RM și cele ale UE, care vor avea loc în iunie.

„Astăzi, împreună cu Sergiu Cebotari, am fost la Comisia Europeană să discutăm despre persecuțiile politice ale societății civile, cu exemple concrete pentru un viitor dialog UE-Moldova privind drepturile omului”, spune Ludmila Kozlovska într-un live pe Facebook.

Sergiu Cebotari spune că la Comisia Europeană a vorbit despre faptul cum i-au fost fabricate trei dosare penale și cum s-a ales cu opt ani de de închisoare.

„Mi-au fost fabricate aceste dosare penale deoarece în anul 2012 am deconspirat o schemă cu anabolizante prin intermediul ” Poștei Moldovei”. Am mai spus și despre faptul cum mai multă lume este intimidată în Republica Moldova, printre care și Gheorghe Petic care a descoperit o schemă despre traficul țigărilor în Uniunea Europeană. Am vorbit și despre sancțiunile pe care le-a impus Uniunea Europeană în privința acordării asistenței macro-financiare și am spus că aceste sancțiuni ar trebui să fie și mai dure”, a menționat Sergiu Cebotari.

Acesta a ținut să transmită un mesaj de mulțumire Platformei DA și liderului acesteia, Andrei Năstase.

„Trebuie să fim tari și să luptăm mai departe. Avem toate șansele ca să dăm jos această caracatiță, acest clan politic care și-a bătut joc de-a lungul anilor de RM. Familia mea a într-un pericol foarte mare. Dreptatea va ieși la suprafață”, a mai spus Sergiu Cebotari.

Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. Sentința a fost pronunțată pe 20 martie de Judecătoria Ungheni.

Sergiu Cebotari a declarat în repetate rânduri că dosarul este fabricat la comandă, după ce, în primăvara anului 2016 a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Declarațiile de atunci ale lui Sergiu Cebotari au fost confirmate și de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac. Atât reprezentanții Întreprinderii ”Poșta Moldovei”, cât și persoanele vizate au respins anterior aceste acuzații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: