icon

Pavel Filip, despre noul model de alimentație în instituțiile educaționale din Strășeni: Sunt sigur că proiectul va fi de succes și va fi extins la nivelul întregii țări

25-04-2019 16:37
17,021

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat astăzi o grădiniță și liceul „Mihai Eminescu” din Strășeni, pentru a verifica cum decurge procesul de implementare a proiectului pilot privind externalizarea serviciilor de alimentație a copiilor și elevilor în instituțiile educaționale.

Proiectul a fost lansat la 1 aprilie curent. Câștigător al concursului public a fost desemnată  o companie din Lituania care gestionează acum procesul de alimentație, după modelul lituanian, în 66 de instituții de educație din raionul Strășeni.

Copiii și profesorii spun că acum meniul este mai variat, cu multe legume și fructe, iar pâinea consumată este îmbogățită cu fier și acid folic. Și bucătarii susțin că produsele alimentare sunt de o calitate mai bună. Au fost identificate și unele deficiențe, care urmează a fi înlăturate în scurt timp.

„Există mereu o rezistență când  vii cu ceva nou. Dar noi vom depăși aceste lucruri prin calitate. Sigur că probleme sunt, dar este important că se intervine și acestea sunt soluționate prompt.  Nimeni nu se ascunde de responsabilități, toți sunt deschiși. Sunt sigur că proiectul va fi unul de succes și va fi extins la nivelul întregii țări”, a menționat Pavel Filip.

În prezent, zilnic se alimentează circa 6800 de copii și elevi. Iar de la 1 septembrie, la dorință, vor fi hrăniți contra plată și elevii din clasele V-XII, precum și cadrele didactice.

Agentul economic va investi în modernizarea infrastructurii și a echipamentelor în cantine. Totodată, va fi implementat sistemul electronic de achitare pentru alimentație și va fi lansat un site, unde părinții vor putea urmări meniul zilnic al copiilor.

Tot astăzi, premierul a inspectat drumul din satul Făgureni, municipiul Strășeni, care duce spre cimitir și acum este în plină reparație. Pentru efectuarea lucrărilor, în variantă albă, au fost alocate circa 350 de mii de lei. „Am promis că vom reabilita acest drum și ne ținem de cuvânt”,  a spus Pavel Filip. În acest an, în cadrul Programului Drumuri Bune 2 pentru localitatea Făgureni au fost alocate peste 2,3 milioane de lei.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31