Poliţist reţinut. Ar fi cerut 45 000 de lei de la un şofer ca să-l scape de răspundere pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate

Un inspector din cadrul Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al Inspectoratului de poliţie Drochia a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Poliţistul ar fi cerut 45 000 de lei de la un şofer pentru a-l ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Foto: UNIMEDIA

Cauza a fost pornită după ce şoferul s-a adresat cu o plângere la CNA în care a denunţat că, un poliţist susţine că ar avea influenţă asupra unor judecători şi procurori din Drochia şi că-i poate determina să nu-l tragă la răspundere penală şi să nu-l lipsească de dreptul de a conduce. Asta după ce, la 18 aprilie, şoferul ar fi fost prins beat la volan şi i s-a ridicat permisul de conducere.

Reţinerea a avut loc în adiacentul Inspectoratului de poliţie, în prezent inspectorul fiind reţinut pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 cod penal – traficul de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de ocupa funcţii publice.

De menţionat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.


Pub