Circa trei mii de polițiști, la datorie în perioada sărbătorilor Pascale

În perioada sărbătorilor de Paște și în seara de Înviere, în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor religioase care vor avea loc pe întreg teritoriul țării, Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere. Oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma lăcașurilor sfinte, în stradă, pe traseu și în locurile de agrement, în contextul în care, de sărbători, cetățenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, circa 3000 de poliţişti vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale, activități desfăşurate în comun cu angajații Inspectoratului General de Carabinieri.

De asemenea, efective ale polițiștilor de patrulare vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidității traficului, fiind prezenți pe drumurile naționale pentru a se asigura că fiecare persoană petrece în siguranță sărbătorile și beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Pentru asigurarea circulației libere și fără impedimente a tuturor participanților la trafic, precum și reducerea timpului de deplasare pentru transportul particular, s-au impus urmăroarele restricţii:

În perioada 24 - 28 aprilie, Poliţia nu recomandă conducătorilor parcarea mijloacelor de transport în perimetrul următoarelor obiective: Gara Centrală, Piața Centrală, Gara de Nord şi Piața Domus (angro).

De asemenea, se va restricționa parcarea vehiculelor pe străzile:

str.M.B.Bodoni (tronson cuprins între străzile Columna și bd. Ștefan cel Mare și Sfînt);

str. Dosoftei (tronson cuprins între străzile Sf. Țării și M.B.Bodoni).

Pentru data de 27 aprilie, în adiacentul Catedralei Metropolitane, în vederea asigurării fluente a transportului, se recomandă parcarea vehiculelor în următoarele perimetre:

str. A. Pușkin (tronson cuprins între străzile V. Micle și C. Tănase);

str. V. Micle (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și V.Pîrcălab);

str. Columna (tronson cuprins între străzile Tricolorului și A.Pușkin);

str. Alexandru cel Bun (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și M.B.Bodoni);

str.M.B.Bodoni (tronson cuprins între străzile Ierusalim și Columna);

str. Ierusalim (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și M.B.Bodoni).

Pentru un plus de eficacitate, polițiștii și carabinierii vor forma echipe mobile specializate şi vor contribui la menţinerea ordinii publice prin patrularea pedestră în toate zonele din țară, preponderent în cele cu un număr mare al populației.

În acest sens, Polițiștii îndeamnă repetat șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să respecte limita de viteză pe porțiunile de drum pe care se deplasează și să se asigure că și pasagerii lor sunt în siguranță.

De asemenea, conducătorilor auto care vin de peste hotarele țării li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova și să se conformeze indicațiilor polițiștilor din trafic.

În cazul în care ați observat o tentativă de încălcare a legii sau sunteți martorul unei contravenții sau infracțiuni, vă rugăm să anunțați imediat cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul unic 112.


Pub