New York vrea să interzică construirea de zgârie nori din sticlă şi oţel

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care s-a alăturat luptei împotriva schimbărilor climatice, doreşte să interzică construirea altor zgârie nori sau clădiri din sticlă şi oţel, deoarece risipesc prea mult energie, relatează EFE.

Foto: Spatiul Construit/ simbol

Propunerea face parte din ansamblul de măsuri prin care Big Apple încearcă să reducă cu 30 % emisia gazelor cu efect de seră pentru 2030, notează miercuri presa locală.

"New York este locul celor mai frumoşi zgârie nori din lume, dar clădirile noastre emblematice sunt şi cea mai mare sursă de emisii de carbon ale oraşului", a spus primarul care vrea să trimită unui proiect de lege spre aprobarea Consiliului municipal.

În general, complexul de zgârie nori al oraşului este responsabil de 70 % din poluarea mediului.

Potrivit primăriei, dacă o companie vrea să construiască zgârie nori din sticlă şi oţel nu va putea utiliza aceste materiale decât dacă ia măsurile necesare pentru a reduce emisiile de carbon. "Oraşul New York nu va mai permite înălţarea de clădiri care să afecteze Pământul şi să ne ameninţe viitorul", a spus Bill de Blasio.

Iniţiativa face parte din proiectul 'Green New Deal', emblema sub care Partidul Democrat vrea să dezvolte un sistem de bunăstare bazat pe sănătatea publică, combaterea schimbărilor climatice printr-o creştere a taxelor cu 70%, faţă de cele actuale de 37%.

Propunerea se alătură pachetului de măsuri aprobate deja de Consiliu, aşa numita Lege a Mobilizării Climatice pe care organizaţiile ecologiste au considerat-o istorică.

Una dintre acestea vizează că toate clădirile cu suprafaţa de 2.322 metri pătraţi, inclusiv emblematicele Trump Towers, să fie reabilitate cu geamuri noi şi izolare termică, pentru a fi mai eficiente energetic.

O altă măsură cuprinsă în Legea Mobilizării Climatice prevede ca acoperişurile unor clădiri să fie acoperite cu plante, panouri solare sau turbine eoliene, sau toate cele trei împreună, scrie agerpres.ro


Pub