Vara începe la Castel MIMI, cu Ziua Vinului Rosé

Vrei să ai o vară bestială? Secretul e să o începi cu dreptul! Pe 8 iunie fii gata să dai startul celui mai relaxant anotimp la un picnic de zile mari, organizat de Castel MIMI la doar 35 km de capitală. Ziua Vinului Rosé revine cu muzică bună, bucate delicioase, atmosferă destinsă și, bineînțeles, degustare nelimitată de celebrul Cabernet Sauvignon, premiat cu argint la Concours Mondial de Bruxelles.

Foto: MIMI

Ia-ți pălăria din cui, pătura și vino cu familia să savurați o după-amiază de weekend departe de zgomotul orașului, să vă tolăniți pe iarba verde din fața castelului și să vă răcoriți, moleșiți fiind de soarele estival, cu un pahar de rosé. Nu uita să dai un tur pe la foodcourt, unde bucătarii Castel MIMI vor oferi gustări și deserturi care vor face pairing divin cu licoarea trandafirie. În program e inclusă și zbânțuiala, pentru că pe scenă vor urca, începând cu ora 16.00, duetul mirific Tania Cerga & Andrei Glavan. Atmosfera va fi destinsă și de băieții de la „Jackets Bands”, iar Ilia Sorocean, unul dintre membrii trupei, va susține un concert solo. Spre seară oaspeții vor admira proiecții video pe clădirea castelului și „dansul” havuzului muzical.

Ziua Vinului Rosé la Castel MIMI plasează Republica Moldova alături de Franța și SUA, 2 țări care au instituit o zi dedicată acestui vin-sinonim cu sezonul cald. Organizatorii speră în așa mod să atragă cât mai mulți turiști străini, interesați să descopere atât tradițiile de vinificație din țara noastră, cât și Castelul MIMI – monumentul de arhitectură inclus în „Top 15 Capodopere Arhitecturale ale lumii vinului”.

Cod vestimentar: pălării și elemente roz

Despre Ziua Vinului Rosé la Castel MIMI

Prima ediție a Zilei Vinului Rosé la Castel MIMI a avut loc în vara lui 2018 și a atras circa 1000 de vizitatori. Scopul organizatorilor este de a crea un eveniment care să îmbine arta vinificației cu muzica de calitate și care să promoveze cultura consumul vinului de calitate. Vinul rosé a fost ales drept vedetă a festivalului, în contextul în care consumul acestuia a crescut fulminant în ultimii 10 ani, datorită asocierii sale cu un stil de viață rafinat, bohem. Ziua Vinului Rosé popularizează, de asemenea, o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător – vizitatorii nu folosesc pahare de plastic.


Pub