Reacția preotului ce pleacă după Lumina Sfântă la Ierusalim „cu susținerea financiară a multstimatului ctitor domn deputat Eugen Nichiforciuc”

Preotul din Florești, Ion Zîmbreanu, care a anunțat în această dimineață că „cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și cu susținerea financiară a multstimatului ctitor domn deputat Eugen Nichiforciuc” a plecat la Ierusalim după Lumina Sfântă, a venit cu o reacție după ce mai multe surse mass-media au mediatizat acest subiect. În acest sens, preotul susține că presa a distorsionat mesajul. Mai mult, postarea de la ora 06:00 dimineață a dispărut de pe pagina oficială a preotului.

Foto: UNIMEDIA

„Regret enorm pentru interpretarea eronată de către instituțiile media a mesajului meu postat pe contul personal de facebook. Nu am confirmat faptul că Delegația oficială a Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru aducerea Luminii Sfinte, condusă de către Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, este sprijinită financiar de către Dl deputat Eugen lNICHIFORCIUC sau de către Partidul Democrat. Constat cu stupoare și mare părere de rău că unele instituții mediatice din Republica Moldova induce lumea în eroare. Îmi prezint public scuzele de rigoare în fața Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, pentru situația creată! Stimați reprezentanți ai presei din țara noastră, Vă rugăm respectuos să nu distorsionați informațiile! Nu am spus că Partitul Democrat din Moldova a sprijinit financiar Delegația oficială a Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru aducerea Luminii Sfinte la Chișinău!”, a scris preotul pe pagina lui de facebook.

Ioan Zîmbreanu / Sursa:Ioan Zîmbreanu/facebook

Iar mai jos plasăm postarea matinală a preotului Ion Zîmbreanu în care menționează că „cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și cu susținerea financiară a multstimatului ctitor domn deputat Eugen Nichiforciuc plecăm spre Țara Sfântă”.

Ioan Zîmbreanu / Sursa:Ioan Zîmbreanu/facebook

Precizăm că sâmbătă seara, în ajun de Paști, între orele 19.00 și 20.00, Lumina Sfântă va fi adusă în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală, unde va fi împărțită preoților și credincioșilor, care o vor răspândi în întreagă țară.

Amintim că în anul precedent, o delegație condusă de mitropolitul Vladimir a fost la Ierusalim să aducă lumină sfântă. Alături de mitropolit s-au aflat și democrații Eugeniu Nichiforciuc, Constantin Țuțu, Iurie Chiorescu, Nae-Simion Pleșca și șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.


Pub