Ruslan Codreanu nu-i vrea pe Igor Gamrețki și Mihai Moldovanu la Primărie: „Nu voi restabili hoții în funcție”

Fostul șef al Direcției generale transport și căi de comunicații Igor Gamrețki nu va fi restabilit în funcție în nici un caz. Acest lucru l-a reiterat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Acceași soartă o are și fostul șef al Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu. Ambii au fost demiși, însă restabiliți de către instanța de judecată.

Foto: UNIMEDIA

„Nu pot eu să restabilesc oamenii care au pus pe brânci tot ce înseamnă sistem medical, unde prin garajuri au rezolvat întrebări ca să-și facă case cu cinci etaje, sau să-și cumpere elicoptere. Noi mergem până în ultima instanță, până la Curtea Supremă de Justiție. Eu am să mă judec până în pânzele albe, dar nu voi restabili hoții în funcție”, a declarat primaul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

De asemenea, edilul a menționat că Primăria Chișinău nu-i va achita lui Adrian Boldurescu, fost șef al Direcției generale transport și căi de comunicații, demis din funcție pe vremea lui Dorin Chirtoacă, peste 477 de mii de lei, în calitate de salarii, pentru perioada septembrie 2014 – martie 2019.

„Trei șefi de direcție, pe aceeași poziție (cu referire la Gamrețki, Moldovanu, Boldurescu), unde pierdant este domnul Gamrețki, iar câștig i s-a dat lui Boldurescu. Dar încă nu i-am oferit banii, mergem mai departe”, a mai adăugat Codreanu.

UNIMEDIA amintește în luna iulie 2017, ex-primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, l-a suspendat din funcţie pe fostul şef al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţki.

Raporturile de serviciu ale lui Igor Gamreţki au fost suspendate în legătură cu cercetarea sa în cadrul unui dosar penal.

Amintim că, Igor Gamreţki a fost iniţial suspendat din funcţie la data de 3 mai 2017, după ce a fost reţinut şi arestat în cadrul unui dosar penal. Ulterior, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a anulat dispoziţia primarului general, pe atunci era Dorin Chirtoacă.

De asemenea, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, în sfârșitul lunii august 2018 a decis repunerea imediată în funcție a lui Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei capitalei, care în martie 2018 a fost demis de către Silvia Radu.

Nemulțumirile Silviei Radu față de activitatea lui Mihai Moldovanu au început în februarie curent, atunci când primara a dispus efectuarea unei anchete interne la Direcția sănătății a CMC.

Ulterior, Radu l-a acuzat că pe Moldovanu că face business la Spitalul nr.1 și că ar organiza diferite chefuri în cadrul instituției date.

În acest sens, la mijlocul lunii aprilie curent, Primăria Chișinău a fost obligată de instanța de judecată să-i achite lui Adrian Boldurescu, fost șef al Direcției generale transport și căi de comunicații, demis din funcție pe vremea lui Dorin Chirtoacă, peste 477 de mii de lei, în calitate de salarii, pentru perioada septembrie 2014 – martie 2019.


Pub