233 km de cale ferată din tronsonul – Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești – vor fi reabilitați

PE SCURT

233 km de cale ferată din tronsonul – Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești – vor fi reabilitați. La începutul lunii mai se va finaliza prima etapă a licitației pentru reabilitarea tronsonului.

Conform planului de acțiuni, lucrările de proiectare și reconstrucție se vor desfășura pe parcursul anilor 2019-2021. Valoarea proiectului este de peste 55 milioane de euro.

PE LUNG

Ministerul Economiei și Infrastructurii a menționat că proiectul va fi implementat cu suportul Băncii Europene de Dezvoltare și Reconstrucție, Băncii Europene de Investiții și Uniunii Europene.

Odată cu reabilitarea tronsonului vor avea loc și lucrări privind renovarea stației Giurgiulești, reînnoirea și modernizarea liniilor de cale ferată, control-comandă și semnalizare, telecomunicații, etc.

„Trebuie să reușim să reconstruim calea ferată de la stația Ungheni până la stația Chișinău, atunci vom avea posibilitatea să majorăm viteza și volumul de marfă transportată pe acest segment, tariful pentru transport se va micșora, ceea ce va reduce volumul de marfă transportată pe drumurile naționale, care sunt supuse lucrărilor de reconstrucție”, a declarat ministrul Chiril Gaburici.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.