Patru bărbați, reținuți într-o operațiune de amploare. Au fost prinși în timp ce descărcau loturi de contrabandă// VIDEO

PE SCURT

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 49 de ani, au fost reținuți într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, care erau introduse ilegal prin regiunea transnistreană. Printre învinuiți se numără un angajat al Inspectoratului de Poliție Bender, care era responsabil de escortarea autovehiculelor folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă.

Toți patru au fost reținuți în cadrul unei ample operațiuni, desfășurată de serviciile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

PE LUNG

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a trei luni de zile.

Astfel, toți membrii grupării au fost reținuți în flagrant chiar în momentul descărcării loturilor de contrabandă într-un depozit aflat într-o zonă de la periferia municipiului Chișinău.

Imediat după reținerea acestora, ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii PCCOCS, au descins la mai multe locații din capitală, fiind vizate domicilii, depozite și unități comerciale.

În total, au fost operate 12 percheziții, în cadrul cărora au fost depistate mai multe loturi de mărfuri de larg consum, estimate la peste 5 milioane de lei.

Potrivit materialelor urmăririi penale, este vorba despre loturi impunătoare de sisteme audio/video, cabluri de interconectare, piese auto, articole vestimentare, echipamente de pescuit, aparate de tuns etc.

Potrivit informațiilor deținute, mărfurile erau procurate din regiunile Odesa și Harkov, după care – introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Aici și intervenea rolul angajatului Poliției, care avea misiunea de a inspecta traseele și de a semnala despre eventuale filtre de control.

Dacă vor fi găsiți vinovați de cele incriminate, învinuiții riscă până la 10 ani de detenție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.