Un agent de pază a furat banii din 40 de bancomate, i-a ascuns şi s-a predat la Poliție

PE SCURT

Un agent de pază de la o firmă transporta valori a fugit cu banii cu care urma să alimenteze 40 de bancomate din Londra. Ulterior, bărbatul a ascuns o parte din bani şi apoi s-a predat.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani, angajat al G4S Security, una dintre cele mai mari companii de transport valori din Marea Britanie, a profitat de lejeritatea cu care compania manevra sume uriaşe de bani şi şi-a pus la cale un plan.

PE LUNG

Paznicul a încărcat în maşina sa 40 de cutii cu bani pe care urma să le transporte către 40 de bancomate din vestul Londrei.

Agentul a oprit maşina pe o stradă lăturalnică din Clapham şi a început să transfere banii într-o altă maşină, notează Observator.tv cu referire la thesun.co.uk.

Furtul celor aproape un milion de lire a fost sesizat abia după opt ore, atunci când un echipaj de Poliţie a verificat maşina abandonată.

Compania G4S Security a anunţat că nu va exista niciun impact financiar asupra firmelor partenere, având în vedere că banii erau asiguraţi.

Agentul a fost arestat şi urmează să fie judecat pentru fapta sa. Cel mai probabil, el nu va recunoaşte furtul banilor şi nici locul unde i-a ascuns.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.