Un minor din Călăraşi ar fi furat 18 mii de lei dintr-o biserică. Și-a cumpărat telefon mobil şi ochelari 5D

PE SCURT

Minor de 17 ani, originar din r-nul Călărași, a fost reținut de ofițerii de investigație din Chișinău, fiind suspectat că ar furat 18 mii de lei dintr-o biserică din Chișinău.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 22 aprilie de către părintele Bisericii catolice amplasată pe str. M. Dosoftei, din sect. Buiucani, care a comunicat că din casa parohială au fost sustrase mijloace financiare.

PE LUNG

La fața locului, forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în casă, unde prin deteriorarea lacătului de la sertarul mesei a sustras banii. Astfel, prin acțiunile lui a cauzat un prejudiciu în sumă de 18 000 lei.

Ulterior, în urma măsurilor de investigație demarate de polițiști, suspectul a fost reținut și escortat la inspectoratul de poliție pentru audieri. Minorul și-a recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor că din banii sustrași și-a procurat un telefon mobil de model Samsung și ochelari 5D.

Minorul este cercetat penal pentru furt și riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.