Nume
Parola
Vizualizări: 3356
Devino partener al Programului Comunitatea Mea!
25 Aprilie 2019 — Programul Comunitatea Mea invită primăriile din Moldova să participe la concursul de selectare a comunităților care vor deveni partenere ale programului în 2019 și vor beneficia de suport în implementarea proiectelor de infrastructură!

Termenul limită de depunere a formularelor este 20 mai 2019, orele 12:00. Primăriile interesate să participe și să acceseze bani pentru implementarea proiectelor de infrastructură în comunități, pot completa și transmite formularele la adresa de e-mail: officeCM@irex.org.

Formularul poate fi accesat pe pagina de Facebook a Programului Comunitatea Mea sau pe acest link: http://bit.ly/Runda2CM.

Comunitățile cu o populație mai mică de 2000 de locuitori pot aplica, la fel. Acestea vor putea fi considerate eligibile, doar dacă vor aplica în parteneriat cu localitățile vecine. Comunitățile asociate vor avea un Acord de Cooperare Intercomunitară semnat, iar populația totală va depăși 5000 de locuitori. În acest caz, completarea formularului se va baza pe informații "agregate și integrate" pentru localitățile partenere, demonstrând potențialul de cooperare intercomunitară precum și faptul că intervenția Programului Comunitatea Mea va aduce beneficii "întregii regiuni", dar nu va fi fragmentată pentru fiecare localitate;

Despre program: Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, și are scopul de a consolida capacitățile autorităților publice locale, în efortul lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de necesitățile cetățenilor.

Pe parcursul derulării programul, comunitățile vor fi implicate în diverse activități ce vor stimula îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice, implica societatea civilă în activitatea primăriei și crește veniturile locale prin implementarea practicilor moderne de management financiar.

De asemenea, APL-urile care vor demonstra un angajament sporit față de guvernarea deschisă și responsabilă, vor fi invitate să aplice pentru suport în planificarea și implementarea proiectelor comunitare de infrastructură. Proiectele ce urmează a fi finanțate se vor încadra în două categorii majore: proiecte comunitare și inter-municipale cu implicarea a 3-5 comunități.

Termenul limită de depunere a formularelor este - 20 mai 2019, orele 12:00.
Mai multe detalii despre Programul USAID Comunitatea Mea și tipul de asistență oferit sunt accesibile pe pagina de Facebook – Programul Comunitatea Mea.