Image-Description
Droguri în valoare de peste 1,5 milioane de lei, depistate în urma mai multor percheziții; Cinci persoane au fost reținute
Social 25 aprilie 2019, 15:00 | 1647

Forțele de ordine au destructurat un grup criminal specializat în producere, contrabanda și comercializare a drogurilor de tip Ecstasy sub formă de pastile, fiind ridicate aproximativ 6000 de pastile și reținute cinci persoane.

Pe parcursul investigației efectuate pe teritoriul Republicii Moldova polițiștii la Direcția Antidrog au identificat mai multe persoane cu rol de realizatori a drogurilor de tip pastile Ecstasy, inclusiv în incinta cluburilor de noapte.

De la suspecți au fost efectuate achiziții de control, iar ulterior s-a stabilit că drogurile provin din Italia și sunt aduse pe cale de contrabandă prin intermediul microbuzelor de rută.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate, au fost reținute patru persoane în Republica Moldova și una în Italia, toți moldoveni, cu vârsta cuprinsă între 24 și 40 de ani.

În cadrul perchezițiilor petrecute în Republica Moldova au fost depistate și ridicate circa 4000 de pastile Ecstasy, telefoane mobile, bani proveniți din realizarea drogurilor. În Italia au fost ridicate peste 2000 de pastile de același tip.

Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 1.500.000 de lei. O pastilă de Ecstasy era realizată la prețul de 200 – 250 de lei.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată în instanța de judecată suspecții riscă o pedeapsă sub formă de închisoare, pe un termen de la șapte la 15 ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie