Înverzire cu iz electoral
Politic 25 aprilie 2019, 17:42 | 2139

Noul presedinte al raionului Criuleni, Ion Turcan, se simte bine in campanie electorala, chiar daca aceasta s-a incheiat deja. Ne sugereaza chiar el, organizand diferite activitati cu tenta propagandistica. Un exemplu ar fi si „Ziua de inverzire a plaiului”, eveniment desfasurat recent. Pentru a fi mai convingator, Turcan i-a imbracat pe toti participantii in haine albastre, cu insemnele Partidului Democrat, si i-a dus sa puna puieti in padurea „Halocea”.

Din fotografiile postate pe site-ul Consiliului Raional Criuleni vedem că alături de Ion Țurcan au pus copaci directorul Întreprinderii Silvice Chișinău, Victor Chicu, și mai mulți consilieri locali, primari din raion, angajați ai instituțiilor publice și ai Ocolului Silvic Criuleni. Am încercat să discutăm cu Ion Țurcan, pentru a afla detalii despre eveniment. Ni s-a răspuns că el este ocupat și să revenim mai târziu. La Întreprinderea Silvică Chișinău, nimeni nu a reacționat la apelurile repetate. Recent, la un alt eveniment, care a avut loc la Măgdăcești, Ion Țurcan a rostit cuvinte de laudă Partidului Democrat și i-a invitat pe localnici să-l susțină.

Fostul ministru adjunct de Interne Ion Ţurcan a fost numit președinte al raionului Criuleni în urmă cu o lună, după ce a fost demis Veaceslav Burlac. Țurcan va ocupa acest post până la alegerile locale. Numele lui Țurcan a figurat într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice, din 2004, în legătură cu protejarea unor transporturi cu marfă de la piața Km 7 din Odesa, care intrau în Republica Moldova fără să fie înregistrate și, respectiv, fără să fie achitate taxele de rigoare. Atunci a fost demarată o anchetă penală, dar nu a mai fost dusă la capăt. În consecință, ministrul de atunci Gheorghe Papuc l-a somat pe Ion Țurcan să-și prezinte demisia. A revenit însă în Ministerul de Interne în iulie 2009, fiind promovat la șefia Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”. Presa a vehiculat numele lui Ion Țurcan în legătură cu omorul omului de afaceri Igor Țurcan, asasinat în 2011. De asemenea, s-a scris că ar fi figurat în cazuri de contrabandă cu țigări, dar și că ar fi dat mită pentru a obține gradul de general.

Opinia ta contează. Comentează!