Riscă să-și piardă afacerea
Social 25 aprilie 2019, 21:43 | 10498

Doi oameni de afaceri sunt scosi, fara voia lor, de pe piata carnii si produselor lactate. De vina ar fi Ruslan Codreanu, primarul interimar al Chisinaului, care le-ar fi retras autorizatiile nemotivat. De partea cealalta, autoritatea municipala afirma ca cei doi antreprenori nu au actele necesare pentru a vinde carne si lactate. Problema a fost examinata in aceasta seara din nou, cu participarea unor oficiali de la Primarie, Ministerul Agriculturii si Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor.

Acum șase ani, Costel Străjescu, proprietarul unei ferme de vaci, și prietenul său Mihai, au deschis în Chișinău patru puncte mobile de comercializare a produselor din carne și lapte. În afacere au fost investite zece milioane de lei. Acum, bărbații riscă să piardă tot după ce șefii de la Primărie au interzis activitatea magazinelor ambulante.

Costel Străjescu spune că toată producția se strică și firma lui ar putea da faliment în orice clipă.

Și comercianții sunt îngrijorați ca și-ar putea pierde locul de muncă.

Cei care s-au obișnuit să cumpere producția, sunt nemulțumiți de situație.

La începutul săptămânii, reprezentanții preturilor, politia și inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat mașinile dotate cu frigidere, iar câteva dintre ele au fost închise. Șeful adjunct al Întreprinderii Municipale Serviciul Veterinar de Stat, Eugen Straistă, a motivat că antreprenorii nu au actele necesare pentru a comercializa produsele vizate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie