/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Grădinița nr. 112 din sectorul Botanica, intră în lucrări de reparație. Câți bani vor fi cheltuiți pentru renovare

missing
25 aprilie 2019, ora 18:58

La grădiniţa nr. 112 din sectorul Botanica al capitalei, au început lucrările de reconstrucție a unui bloc pentru șase grupe, cu o capacitate de 150-180 de copii. După reparație, capacitatea totală a Grădiniței nr. 112 va fi de circa 900 de locuri. Vor fi deschise șase grupe, dintre care patru grupe vor fi de creșă. Costul lucrărilor de renovae este de 4,6 mil. lei.

Lucrările prevăd reabilitarea capitală a edificiului cu două nivele, care este separat de celelalte blocuri ale grădiniței, fiind dat în exploatare în anul 1979. În ultimii zece ani acesta nu a fost funcțional.

De asemenea, în urma licitațiilor pentru contractarea lucrărilor de reparație a instituției nominalizate, s-au format economii de 1,6 mil. lei, surse ce vor fi utilizate pentru lucrări de reparație a rețelelor inginerești, reproiectarea unor încăperi și modernizarea blocului alimentar central.

Pe parcursul acestui an, în Capitală vor fi redeschise 7 instituții de învățământ preșcolar, astfel numărul copiilor instituționalizați va crește cu 1800 de locuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram