Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.04.2019

Zonele Economice Libere din Moldova în atenția unei companii poloneze de construcții

Zonele Economice Libere din Moldova în atenția unei companii poloneze de construcții

Compania poloneză OCMER, care de 25 de ani este specializată în proiectarea și construcția spațiilor industriale, este interesată să colaborare și cu Zonele Economice Libere (ZEL) din Republica Moldova. Declarația  fost făcută de reprezentanții companiei poloneze în cadrul ședinței cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

La rândul său, Chiril Gaburici a menționat: „Extinderea și dezvoltarea Zonelor Economice Libere este foarte importantă pentru țara noastră. Vom analiza cu atenție această oportunitate de colaborare, care prevede construirea și altor hale industriale din cadrul ZEL. Sunt sigur că pe lângă locurile de muncă care vor fi create – companiile și organizațiile de proiectare, construcție și transport din Moldova, care vor lucra ca subantreprenori – vor câștiga experiența internațională valoroasă”.

Prin aducerea unei firme poloneze de construcții în țara noastră, apare și posibilitatea de a deschide o linie de creditare în Banca Economică Poloneză, cu o rată scăzută a dobânzii și o perioadă maxim posibilă de rambursare. De mai multe decenii, agenții economici din țările vecine au utilizat cu succes acest instrument financiar de la banca poloneză pentru construirea unor obiecte solide în parteneriat cu companiile de construcții din Polonia.

Compania OCMER a proiectat și construit câteva sute de obiecte industriale, cu o suprafață pe este 1 milion de metri pătrați, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus