image
Sursa foto: captură video

O femeie a aruncat la gunoi șapte cățeluși, în Statele Unite: Câți ani de închisoare ar putea face pentru fapta ei

O femeie din statul american California ar putea face până la șapte ani de închisoare, fiind acuzată că a aruncat într-un tomberon o pungă în care se aflau șapte cățeluși de nici trei zile. Gestul femeii de 54 de ani a fost surprins de camerele de supraveghere.

Pe numele lui Deborah Sue Culwell au fost emise șapte capete de acuzare pentru vătămarea puilor cât palma și alte șapte capete pentru abandonarea patrupedelor. Mama celor șapte cățeluși s-ar fi numărat printre cei 38 de câini descoperiți în locuința femeii, în urma arestării acesteia, relatează Ctvnews.ca.

Cazul a stârnit controverse, după ce au făcut publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere în care Deborah Sue Culwell a aruncat la gunoi o pungă în care se aflau cățelușii și apoi a plecat de la fața locului cu mașina.

Autoritățile americane au publicat înregistrarea pe rețelele de socializare pentru ca femeia să fie identificată cu ajutorul cetățenilor. În cele din urmă, polițiștii au dat de urma lui Deborah Sue Culwell, după ce au verificat numărul de înmatriculare al autoturismului, scrie libertatea.ro.

Întrebată de reporterii televiziunii KNBC-TV de ce a făcut gestul nemilos, femeia nu a făcut nicio declarație, după ce polițiștii au ridicat-o încătușată din locuința ei din Coachella, un oraș situat la 210 kilometri est de Los Angeles.

Potrivit sursei citate, cei cinci cățeluși și două cățelușe, care ar fi din rasa terrier metis, au fost supraviețuit miraculos, după ce au stat aproape o oră într-o pungă de plastic, aruncată la tomberon. Un bărbat a auzit scântecele micilor animale pe care le-a dus la un magazin din apropiere și apoi a luat legătura cu autoritățile.

„Fără acțiunile acestui bun samaritean, cățelușii nu ar mai fi supraviețuit prea mult”, au menționat reprezentanții autorității de protecție a animalelor, precizând că joia trecută a fost înregistrată o temperatură de 34 de grade Celsius în orașul Coachella. În momentul în care au fost găsiți, cățelușii erau deshidratați și flămânzi. Aceștia au fost îngrijiți de un voluntar și urmează să ajungă într-un adăpost de unde pot fi adoptați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: