Blocul ACUM, singur la masa de discuții. PSRM nu a dat curs invitației repetate: „Se apropie pe zi ce trece alegerile anticipate”

După 10 minute așteptate, la masa de discuții în incinta Parlamentului Republicii Moldova, a fost prezent doar grupul de lucru de la Blocul ACUM. Partidul Socialiștilor nu s-a prezentat, după ce ieri Blocul ACUM le-a oferit o invitație repetată pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului.

Foto: captură video

La cea de-a doua înâlnire au fost prezenți 5 deputați ai Blocului ACUM: Chril Moțpan, Mihail Popșoi, Alexandr Slusari, Igor Munteanu, Igor Grosu.

„O nouă rundă de dicuții cu reprezentanții PSRM a eșuat. Blocul ACUM a demonstrat că acționează de bună-credință. Din păcate, colegii de la PSRM deminstrează că nu sunt gata să discute ma modul serios. Se apropie pe zi ce trece alegerile anticipate, lucrul care ni și-l dorește nici un cetățean, cu excepția lui Vlad Plahotniuc”, a declarat Mihail Popșoi.

„Noi ținem această linie, însă PSRM vorbește despre lucruri care sunt mai puțin importante pentru cetățeni. Noi i-am așteptat să vorbim despre proiectele depuse și alte proiecte sociale din partea PSRM. Am vrut să spunem tranșant că nu ne interesează funcțiile. Am vrut să spunem că Andrei Năstase nu se ține de funcția de președinte al Parlamentului. Blocul ACUM are nevoie de această funcție pe o perioadă scurtă. Era evident că speakerul de la Blocul ACUM era un garant că proiectele de legi privind dezoligarhizarea țării să fie introduse în ordinea de zi, discutate, analizate, votate. După care Andrei Năstase avea să demisioneze din funcția de speaker”, a declarat Alexandr Slusari.

Purtătoarea de cuvânt PSRM, Irina Astahova, a declarat pentru UNIMEDIA că motivul fracțiunii de a nu se prezenta la această întâlnire a fost menționat ieri, 23 aprilie, de Ion Ceban. Deputatul declarase că socialiștii sunt gata să discute cu Blocul ACUM, cu condiția de a forma o coaliție. Un al doilea motiv, Astahova a adăugat că întreaga fracțiune se află în teritoriu.

UNIMEDIA amintește că ieri reprezentanții Blocului ACUM au menționat că sunt disponibili să se întâlnească cu deputații fracțiunii PSRM astăzi, 24 aprilie, ora 11:00, în sediul Parlamentului Republicii, pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate.

În reacție, socialiștii s-au menținut pe poziție și au declarat că sunt disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA, cu condiția formării unei coaliții.


Pub