(video) Blocul ACUM este gata să ofere funcția de președinte al Parlamentului. Alexandru Slusari: „După votarea pachetului de legi antioligarhic, Andrei Năstase va demisiona”

Blocul ACUM este gata să ofere funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, însă doar după votarea pachetului de legi antioligarhic. Declarația a fost făcută de către deputatul Alexandr Slusari, după întâlnirea stabilită pentru astăzi, la care PSRM nu s-a prezentat.

Foto: UNIMEDIA

„Am vrut să spunem la această întâlnire că Andrei Năstase nu se ține de funcția de președinte al Parlamentului. Blocul ACUM are nevoie de această funcție pe o perioadă scurtă. Era evident că speakerul de la Blocul ACUM era un garant că proiectele de legi privind dezoligarhizarea țării să fie introduse în ordinea de zi, discutate, analizate, votate. După care Andrei Năstase avea să demisioneze din funcția de speaker”, a declarat Alexandr Slusari.

La momentul actual Partidul Socialiștilor nu a venit cu o reacție în acest sens.

UNIMEDIA amintește că la masa de discuții în incinta Parlamentului Republicii Moldova, a fost prezent doar grupul de lucru de la Blocul ACUM. Partidul Socialiștilor nu s-a prezentat, după ce ieri Blocul ACUM le-a oferit o invitație repetată pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului.

Membrii blocului ACUM au lansat o pagină online, care explică ce presupune fiecare lege și inițiativă din pachetul antioligarhic al blocului.

Astfel, accesând pagina acum.md, secțiunea Pachetul Antioligarhic, puteți afla în detalii informații despre fiecare lege din pachetul de dezoligarhizare al blocului ACUM.


Pub